2013. március 4., hétfő

Ametiszt

Mindig lenyűgözött az ametiszt...
Hát nem csodálatos?

A gyönyörű ametiszt bármely helyzetben kíváló gyógyító kő, legyen szó fizikai fájdalomról vagy kimerültségről. A lila ametiszt a spirituális védelem és tisztaság kristálya. Használható a szenvedélybetegségek csillapítására és rossz szokások megfékezésére is. Az ametiszt tökéletes a fizikai környezet rezgésének emelésére és a meditáció elmélyítéséhez.

Ametiszt megerősítése„Eredeti szellemi ötletekben és isteni inspirációban bővelkedem! ”
Az ametiszt széles körben kedvelt és elérhető lila kvarc változat, színét vastartalma adja, halványlilától (Rose de France) egészen sötét bíborig terjedő árnyalatokban pompázik. Brazília szolgáltatja a legtöbb ametisztet. Minősége, mint sok más drágakő esetében is, nagyban függ lelőhelyétől. Amerikából származó ametisztek gyakran nagy méretűek, míg az afrikai ametiszt kő kicsi, de színe intenzívebb. Ametiszt található még Ausztráliában, Szibériában, Kanadában és Európában is. A Chevron ametiszt lila és fehér csíkozottságot mutat.

Az ametiszt a kvarc csoportba tartozik. A kvarc a második leggyakrabban előforduló ásvány a feldspárok után a Föld kontinentális lemezében. Szerkezete  4 szilícium és egy oxigén kötéséből kialakuló tetraéderekből áll, melyek összekapcsolódva hozzák létre a végső kristályrendszert, melyben az oxigén 2 tetraéderhez is kapcsolódik, így a végső képlet SiO2.
A kvarcnak számos változata van, néhány közülük féldrágakő. Különösen Európában és a Közel-Keleten a kvarc változatokat leggyakrabban ékszerkészítéshez használták évszázadokra visszamenően. Keménysége 7, így kiváló ékszerkészítéshez.

Ametiszt kulcsszói: spirituális, isteni kapcsolat, tisztítás, védelem
 Talán ezért annyira lenyűgöző.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése