2013. március 20., szerda

Türkiz avagy türknit





Türkiz. Csak úgy. A lányom kedvenc köve. Én is megszerettem készítettem is vele néhány ékszert.A képen az utánzata azaz a türknit szerepel valódi türkizt csak aranyárban lehet beszerezni és azt is nehéz:(((

Tulajdonsága: 
Színe: halványkék - halványzöld 
átlátszatlan 
A türkiz a porózus kövek közé tartozik, nem bírja a közvetlen napsugárzást, Hatására kifakul, törékennyé válik. 

Gyógyhatása: 
A türkiz hatása rendkívül sokrétű, leginkább azonban a torok tájékára és a légutakra van hatással. 
Használhatjuk köhögés és hörghurut, torokgyulladás, szamárköhögés, pszeudokrupp, mindenféle tüdőbetegségek, tüdőgyulladás, nyelési zavarok, megfázás, de akár pajzsmirigyműködés szabályozásának szükségessége esetén is. 
Rezgése megnyitja a torokcsakrát, ezért a türkizt a beszédhibák (például dadogás) javítására is használhatjuk, de arra is segítségünkre van, hogy megtaláljuk a megfelelő időben a megfelelő szavakat. 
Alkalmazhatjuk továbbá fogínygyulladás, fogínyvérzés, vagy ínysorvadás kezelésére. 
Hatással van ezenkívül az izületekre és az izmokra, jó inszalaghúzódás,-gyulladás vagy -szakadás esetében, használhatjukizomláz, izommerevedés ellen is. 
A türkiz segíti emellett a szervezet méregtelenítését és savtalanítását, így rendkívül jó hatással van a vesére is. 
Hátráltatja a hólyag - vagy vesekövek kialakulását. 
Használatával felszívódnak az ödémák is. 
Segíti a zsírégetést is, ezért jó hasznát vesszük, ha diétázunk. 
A türkiz segít elhatárolódnunk a lelki terhektől. Megszünteti az ingadozó kedélyállapotokat,a félelmet, depressziót, javítja a kedélyt, segít megőrizni energiatartalékunkat. 
Kimerült állapotban nagy segítséget jelenthet használata. 
Tisztítja és erősíti az aurát, óv a negatív energiától és rezgésektől. 
Hajdan a fekete mágia hatásainak kiküszöbölésére használták. 
A türkiz helyreállítja a lelki harmóniánkat, erősíti intuíciónkat, s mivel hatására bensőleg megnyugszunk, mélyíti a meditációt is. 

2013. március 4., hétfő

Ametiszt

Mindig lenyűgözött az ametiszt...
Hát nem csodálatos?

A gyönyörű ametiszt bármely helyzetben kíváló gyógyító kő, legyen szó fizikai fájdalomról vagy kimerültségről. A lila ametiszt a spirituális védelem és tisztaság kristálya. Használható a szenvedélybetegségek csillapítására és rossz szokások megfékezésére is. Az ametiszt tökéletes a fizikai környezet rezgésének emelésére és a meditáció elmélyítéséhez.

Ametiszt megerősítése„Eredeti szellemi ötletekben és isteni inspirációban bővelkedem! ”
Az ametiszt széles körben kedvelt és elérhető lila kvarc változat, színét vastartalma adja, halványlilától (Rose de France) egészen sötét bíborig terjedő árnyalatokban pompázik. Brazília szolgáltatja a legtöbb ametisztet. Minősége, mint sok más drágakő esetében is, nagyban függ lelőhelyétől. Amerikából származó ametisztek gyakran nagy méretűek, míg az afrikai ametiszt kő kicsi, de színe intenzívebb. Ametiszt található még Ausztráliában, Szibériában, Kanadában és Európában is. A Chevron ametiszt lila és fehér csíkozottságot mutat.

Az ametiszt a kvarc csoportba tartozik. A kvarc a második leggyakrabban előforduló ásvány a feldspárok után a Föld kontinentális lemezében. Szerkezete  4 szilícium és egy oxigén kötéséből kialakuló tetraéderekből áll, melyek összekapcsolódva hozzák létre a végső kristályrendszert, melyben az oxigén 2 tetraéderhez is kapcsolódik, így a végső képlet SiO2.
A kvarcnak számos változata van, néhány közülük féldrágakő. Különösen Európában és a Közel-Keleten a kvarc változatokat leggyakrabban ékszerkészítéshez használták évszázadokra visszamenően. Keménysége 7, így kiváló ékszerkészítéshez.

Ametiszt kulcsszói: spirituális, isteni kapcsolat, tisztítás, védelem
 Talán ezért annyira lenyűgöző.